Nyheter

 

Fabelaktiga tankar – om tidens tendenser

Fabelaktiga tankar

Vad kan vi lära av våra vänner i naturen?
Under en magisk sensommarnatt möter berättaren 18 olika djur i skogen.
Var och en av dessa förvånansvärt artikulerade individer förmedlar tankar, synpunkter och förslag kring aktuella samhällsproblem och livsstilar.

Gå till boksidan

 

Grönköping speglar tidsandan

Grönköpings Veckoblad Årsbok 2021Grönköping speglar tidsandang

Årsboken Grönköping speglar tidsandan innehåller ett urval av de bästa artiklarna, notiserna, ledarna, dikterna, transpirationerna och Pressgrannarna från Grönköpings Veckoblad under perioden september 2020 till oktober 2021.

Gå till boksidan

 

Jubilariska godbitar från Grönköping

Jubilariska godbitar från Grönköping

Grönköpings Veckoblad har utkommit sedan 1902 och från 1961 har Rolf Christerson medverkat i denna milt satiriska, småstadsidylliska spegel av vad som tilldrar sig i det omgivande samhället (Sverige med omnejd).
I den här boken finns ett texturval som omfattar drygt 300 av de mer än 4000 artiklar och notiser som författaren har fått publicerade i Veckobladet fram till juni 2021.

Gå till boksidan

 

Chefens nya tröstbok

Chefens nya tröstbok
Alla har eller har haft en chef!

Den här boken vänder sig till chefer och ledare i företag, myndigheter, regioner, kommuner, församlingar och andra organisationer. Även du som siktar på att bli chef har nytta av boken. För att inte tala om alla som har eller har haft en chef.

Gå till boksidan

 

Grönköping förklarar läget

Grönköpings Veckoblad Årsbok 2020Grönköping förklarar läget
Ny årsbok från Grönköpings Veckoblad: Grönköping förklarar läget.
Boken ger en välbalanserad nyhetsrapportering från Grönköping med omnejd (Sverige).

Gå till boksidan

 
 

MENINGSVERKET

MENINGSVERKET
Ny, bearbetad och utvidgad upplaga 2020!

Romanen skildrar huvudpersonens besök i myndighetens olika rådgivningsrum, varvid filosofiska och livsstilsrelaterade diskussioner uppstår.

Gå till boksidan

 

Management by Grönköping

Tematiskt urval, 2014-2019Management by Grönköping

Det finns många ledarskapsmodeller, t.ex. Management by Objectives, Management by walking around, Management by Passion (Marimekko -Kirsti Paakkanen), Chryslermodellen, Japanskt ledarskap. Källa: min helt seriösa bok Ledarskap.

Nu finns även Management by Grönköping i bokform.

Boken innehåller ett urval artiklar och notiser på temat ledning och styrning av företag, kommuner och organisationer från Grönköpings
Veckoblad – huvudsakligen från årgångarna 2014 – 2019.

Gå till boksidan

 

Grönköping håller stilen

Grönköpings Veckoblad Årsbok 2019gronkopinghallerstilen

I Grönköpings Veckoblad och föreliggande årsbok skildras vad som tilldrager sig i den fiktiva småstadsidyllen Grönköping. Politiska, kulturella, kommunaladministrativa, näringslivsekonomiska och livsstilstrendiga händelser, utspel och förhållanden redovisas i artiklar, notiser och dikter. För den som följer med i nyhetsflödet från vanliga tidningar och andra medier torde igenkänningsfaktorn vara påtaglig.

Gå till boksidan

 

Hållbara godbitar från Grönköping

Tematiskt urval, 2019hallbara-godbitar

Inte sällan förebådar det som utspelar sig i Grönköping vad som sedan sker på andra håll. I den här boken finns flera exempel på texter som med analytisk prognosförmåga och knivskarp trendkänslighet beskriver företeelser som senare inträffar på politiska, kommunaladministrativa, ekonomiska och kulturella arenor i resten av landet.

Gå till boksidan

 

Grönköping Idyll med skärpa

Grönköpings Veckoblad  Årsbok 2018gronkoping-en-idyll-med-skarpa

Grönköpings Veckoblad speglar sedan 1902 den aktuella svenska verkligheten. Med mild skärpa i satiren skildras i den månatligen utkommande veckotidningen aktuella politiska, kommunaladministrativa, näringslivsekonomiska och livstilstrendiga händelser och förhållanden.

Gå till boksidan

0