Nu går jag genom klippan

nugarjag”Många starka sidor: framför allt natur-skildringarna, men också en rad träffande iakttagelser om samhället och människorna, fina sago-inslag.”  (Tidningen Vi)

För att kunna tänka har han flyttat ut i dalaskogen. Ensam gräver han i kanten av myren, arbetar med de existentiella frågorna och minns mötet med den unga kvinnan. Det perfekta valborgsmässobålet byggs upp, korparna flyger allt lägre, modern kommer på ovälkommet besök. Bålet brinner, modern försvinner, socialsamhället och polisen ställer frågor. Bortifrån Lissgårdsåsen hörs göken.
Vad vill universum, finns det en mening eller måste vi skapa den?  Under stjärnorna söker han svaret, riktningen. Den Ljudande Granen, rävungen Frodo och de glada fäbodkullorna ställs mot ondskans invaderande bilder. Brevet från kvinnan och drömmen driver honom ut ur ensamheten.

Nu går jag genom klippan är en mytisk, magisk, poetisk och realistisk roman om en människa som försöker leva utanför samhället, som söker det förflutnas stigar i skogen och framtida vägar i världen.

192 sidor, hård pärm

 

0