Grönköping

 

Hållbara godbitar från Grönköping

Tematiskt urval, 2019hallbara-godbitar

Inte sällan förebådar det som utspelar sig i Grönköping vad som sedan sker på andra håll. I den här boken finns flera exempel på texter som med analytisk prognosförmåga och knivskarp trendkänslighet beskriver företeelser som senare inträffar på politiska, kommunaladministrativa, ekonomiska och kulturella arenor i resten av landet.

Gå till boksidan
 

Grönköping Idyll med skärpa

Årsbok 2018gronkoping-en-idyll-med-skarpa

Grönköpings Veckoblad speglar sedan 1902 den aktuella svenska verkligheten. Med mild skärpa i satiren skildras i den månatligen utkommande veckotidningen aktuella politiska, kommunaladministrativa, näringslivsekonomiska och livstilstrendiga händelser och förhållanden.

Gå till boksidan
 

Grönköping i trendens framkant

Årsbok 2017gronkoping-i-trendens-framkant

Grönköpings Veckoblad speglar den aktuella svenska verkligheten. År 2016 firade den milt satiriska och alltid trendmedvetna tidningen sitt 100-årsjubileum.

Denna årsbok innehåller ett kräset urval av informativa artiklar, aktuella notiser, pressgrannar (roliga citat från andra tidningar) och dikter såväl på svenska som på transpiranto. Dessutom återfinns skribentförteckning och ett 25-tal fotografier.

Gå till boksidan
 

Vinstvarning i Grönköping

Årsbok 2001vinstvig

Det bästa från årets utgåvor av Grönköpings Veckoblad: artiklar, notiser, riksmötesbrev, finstämda dikter av A. Vestlund, transpirationer av L. Hagwald och naturligtvis Pressgrannar – dråpliga citat från Veckobladets tidningskollegor runt om i landet.

128 sidor, ett flertal autentiska fotografier, tryckanpassat papper och förord av hr chefredaktör Erik Blix.
Ytterligare ett 17-tal av Veckobladets skickligaste skribenter är representerade i årsboken.

Gå till boksidan
 

Kulturella godbitar från Grönköping

Tematiskt urval, 2017kulturella-godbitar

Boken innehåller ett urval artiklar och notiser från Grönköpings Veckoblad på temat kultur – i alla former. Aktuella filmgalor, musikfestivaler, litteraturfejder, konstprojekt, kulturdebatter, kommunala administrationsfinesser, politik, näringsliv och allmänna livsstilstrender skildras.

Gå till boksidan
 

Politiska godbitar från Grönköping

Tematiskt urval, 2014politiskagodbitar

Politiska godbitar från Grönköping ger nya perspektiv på den politiska regeringsbildningssituationen och lika underhållande som infallsvinklad inspiration! I boken finns ett urval artiklar och notiser som speglar det politiska nyhetsflödet i den lilla staden vid foten av Gökmassivet. Även en del texter med anknytning till näringsliv och kommunal administration har tagits med. De flesta av artiklarna och notiserna i boken har publicerats i Grönköpings Veckoblad under de senaste tre åren.

Gå till boksidan

0